Радев на церемонията за Ханука: Светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с кураж

Общество
20:21 - 14 Декември 2023
3382
Радев на церемонията за Ханука: Светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с кураж

Светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест и кураж, които да не се страхуват да се борят за нея. Това заяви президентът Румен Радев, който присъства на отбелязването осмия ден на празника Ханука в Централната софийска синагога.

Благодаря за възможността за пореден път да споделя с вас празника на светлината. За мен е истинско удоволствие да бъда гост на българската еврейска общност в прекрасната софийска синагога и да запаля една от свещите на ханукията, което за мен е истинска чест. По един символичен начин Ханука ни напомня, че макар тъмнината да съпътства човечеството от зората на неговата история, с нашите усилия, открити сърца и вяра в доброто ние можем да дадем път на светлината. Можем да прогоним мрака отвъд света на човека, да съградим заедно нова надежда, повече справедливост и искрена съпричастност между хората. За това вярвам, че този древен завет ни е особено нужен днес“, каза президентът Радев, цитиран от БТА.

Гости на церемонията бяха още кметът на Столичната община Васил Терзиев, депутати, представители на Министерския съвет, на дипломатическите мисии в България, на вероизповеданията и други официални лица.