Радев откри международния турнир Sofia Karate Open 2024

Общество
20:50 - 20 Април 2024
5526
Радев откри международния турнир Sofia Karate Open 2024

Спортът възпитава младите хора на качества, ценности, характер и воля, които ще им помагат да преодоляват изпитанията на бъдещето.

Това заяви държавният глава Румен Радев при откриването в София на международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента. Надпреварата, в която тази година участват над 1500 състезатели от 20 страни, е част от инициативата на държавния глава „Спортувай с президента“ за насърчаване на активността на младежите чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание. 

В приветствието си към участниците от турнира по карате Румен Радев открои дисциплината, отговорността и уважението към противника, които бойните спортове изграждат. Държавният глава изрази благодарност за усилията на треньорите, ръководителите и родителите да мотивират децата да разгръщат таланта и спорните си умения. 

Румен Радев поздрави и младите каратеки, които през годината са се справили успешно с „Президентския тест“ от инициативата „Спортувай с президента“. В края на учебната година държавният глава ще отличи момчетата и момичетата, постигнали най-добри резултати в теста с физически упражнения. 

Румен Радев предаде на домакина на турнира Карате клуб „Цанев“ Купата на президента, която ще бъде връчена на отборния победител в края на състезанието, съобщиха от прессекретариата на президентството.