Радев свиква извънредно заседание на КСНС

Срещата е провокирана от конфликтите в Близкия Изток

Общество
11:52 - 02 Октомври 2024
1826
Радев свиква извънредно заседание на КСНС

Държавният глава Румен Радев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. То ще се проведе на 4-ти октомври, петък, от 10.00 часа в сградата на "Дондуков" 2. 

Темата на заседанието е „Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия Изток. Необходимост от предприемане на мерки".

Причина за свикване на извънредното заседание е ескалацията на напрежението в региона, след като снощи Иран извърши най-голямата си ракетна атака срещу Израел досега, изстрелвайки 180 балистични ракети над държавата. Тя беше предшествана от смъртта на лидери на проиранските въоръжени групировки "Хизбула" и "Хамас".

Вчера от "Възраждане" призоваха Радев незабавно да свика КСНС именно заради кризата в Близкия изток. "Има ситуация, освен войната в Украйна, която може да ескалира всеки момент и да стане като Трета световна война. Службите да кажат какво се случва и какво България би трябвало да предприеме допълнително като мерки”, обоснова се Цончо Ганев.