Радо Янков: Искам да участвам на още едни Олимпийски игри

Спорт
13:08 - 10 Февруари 2022
1051
Радо Янков: Искам да участвам на още едни Олимпийски игри

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков сподели, че изпитва много смесени емоции след участието си на Олимпийските игри в Пекин. Той влезе във финалите и завърши на 15-о място в паралелния гигантски слалом.

Пред БНТ Радо Янков обяви, че има желание да остане и да се състезава в рамките на поне още един олимпийски цикъл.

"Желание имам на 100 процента, сили също имам. Зависи изцяло само от мен, надявам се да продължават да ме подкрепят, да бъда здрав, да се запазя здрав. Виждате, че при нас границата на тези, които карат, са от моята възраст нагоре, така че опитът е от голямо значение и с удоволствие продължавам напред", сподели Радо Янков на българска земя.

"Надявам се алпийците ни и биатлонистите да успеят да направят още по-добри класирания. Имат шансовете и наистина вярвам в това", допълни той.

"Трябваше да рискувам на осминафинала, за да го изпреваря по някакъв начин. Не мисля, че трасето имаше някаква голяма разлика, имах шанс и на това трасе, но по-добрият печели. Направих грешка, неточност и това ми костваше някакви стотни, разконцентрирах се надолу в самото спускане. Яд ме е за тази неточност, защото знам, че когато някой е пред мен, някакви сили се задействат в мен и мога да рискувам и се е получавало, но този път малко не ми достигна", уточни Янков.

"Много противоречиви чувства изпитах. И радост, когато успях да вляза във финалите, защото това беше голяма стъпка за мен. После това отпадане донякъде ме разочарова", допълни Радослав Янков.