Радостин Василев врътнал дупе към Асен Василев?

Новини
20:43 - 09 Юни 2022
14159
Радостин Василев врътнал дупе към Асен Василев?

Спортният министър в оставка Радостин Василев може и да остане на поста си, дочу свежата политическа клюка Lupa.bg. След като вчера Слави Трифонов обяви във видеообръщение, че изтегля четиримата министри на „Има такъв народ“ от управляващата коалиция, днес Василев съобщи пред журналисти, че в петък ще депозира оставката си.

„Решението е взето - четиримата министри на „Има такъв народ“ подават оставки заедно със заместник-министрите. Това не подлежи на никакъв коментар. В момента, в който оставката ми бъде приета и гласувана, се връщам в Народното събрание като депутат за вероятно малкото време, в който ще съществува този парламент“, каза Радостин Василев.

В кулоарите на парламента обаче усилено се коментира, че Руди може и да остане спортен министър, след като Кирил Петков не приеме оставката му. Според депутати от „Продължаваме промяната“, Василев се ползвал със симпатиите на вицепремиера Асен Василев и на МВР шефа Бойко Рашков, тъй като бил активен в разобличаването на далаверите на спортните федерации и е поел тежка битка за изхвърлянето на Борислав Михайлов и кликата му от управата на БФС.

Асен Василев харесвал работата на спортния министър Радостин Василев.

Според политическата клюка, лично Асен Василев гарантирал на Радостин Василев, че ако остане спортен министър, никой от правителството нямало да му се бърка в работата, а напротив – щяло да му се помага. Вицепремиерът направил и комплимент на съфамилника си, че единствен от „Има такъв народ“ реално се опитва да се бори с корупцията.

Съпартийците на Радостин Василев обаче са убедени, че няма вариант, при който Руди да предаде Слави Трифонов. „Тези слуххове умишлено се пускат от „Продължаваме промяната“, за да вкарат напрежение в редиците ни“, твърди депутат от „Има такъв народ“