Ракът е рядка болест сред кралското семейство

Само един монарх е починал преди да навърши 60 години

Актуални новини
11:49 - 06 Февруари 2024
2312
Ракът е рядка болест сред кралското семейство

Майката на крал Чарлз III - покойната кралица Елизабет II, доживя до внушителните 96 години. Баща му принц Филип пък, почина само 2 месеца преди да навърши 100 години. Британците ще се молят и 75-годишният им крал, известен със здравословния си начин на живот, да достигне дълголетието на роднините си, пише "Дейли мейл". 

Причината за смъртта и при двамата му родители е старост, според смъртните им актове. 

Ракът е бил рядкост сред монарсите, предшествали Чарлз през XX век, като само един от тях е починал преди да навърши 60 години. 

Това е неговият дядо -  Джордж VI. Той е бил тежък пушач във времената, когато смъртността заради цигарите не е била често срещана. Умира внезапно в съня си на 56-годишна възраст на 6 февруари 1952 г. от коронарна тромбоза или кръвен съсирек в кръвоносните съдове или артериите на сърцето. Пет месеца по-рано е претърпял операция за отстраняване на левия бял дроб.


Официални представители твърдят, че е починал заради структурни аномалии, но по-късно се оказва, че е имал рак на белия дроб.

На 77-годишна възраст от рак на гърлото в дома си в Париж през 1972 г. умира Едуард VIII.  Той се отказва от престола, за да се ожени за разведената Уолис Симпсън и така брат му става крал.

Припомняме, че Крал Чарлз III е диагностициран с рак, съобщиха от Бъкингамския дворец.

Оттам споделят, че не е рак на простатата, но е открит по време на лечението му на уголемена простата. Видът на рака не е разкрит, но според изявление на двореца кралят е започнал лечение в понеделник.