Рангел Бизюрев в съда: Митко падна на земята и каза: "Спри, лошо ме удари!"

Проверих му пулса, абсолютно никакви признаци на живот, разказва подсъдимият

Актуални новини
11:47 - 16 Май 2024
2391
Рангел Бизюрев в съда: Митко падна на земята и каза: "Спри, лошо ме удари!"

Обвиненият за убийството на Митко в Цалапица даде показания пред съда като свидетел по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови.  

"Близки приятели сме повече от 5 години с Борислав. Познавам Митко от повече време. Познаваме се, излизали сме заедно, не сме имали проблеми никога. Последните 2 години, една от тях живеех в Пловдив, втората в Германия - абсолютно никакъв контакт с него. На 20 юли се срещнах с Борислав. Бяхме на барбекю, не повече от час. Дойдоха други хора, приятели, общи познати на групата.

От тях разбрах, че Димитър е говорил някакви работи по мой адрес, лоши думи, без никаква причина. Думите бяха "боклук", "дълга мастия". Бях учуден, защото нямам контакт с Митко. Виждали сме се два пъти за година - един път като си дойдох, на центъра, втори път в магазина. И двата пъти случайно. В магазина си разменихме няколко думи", посочи Бизюрев. 

Той каза пред съда, че когато разбрал, че Митко е говорил лоши работи за него, това много го ядосало. "Заболя ме. Тогава помолих Борислав да пише на Митко да се видим. Той му отговори, че си е вкъщи, ние се качихме на колата, Борислав я караше. Тръгнахме. Митко каза след 5 минути да мине да го вземе Борислав. Аз слязох по-рано от колата и изчаках. Те дойдоха двамата с колата. Митко беше отворен, стоеше на предна дясна седалка.

Попитах го защо е говорил тези неща по мой адрес. Той в първия момент каза, че няма да ми отговори. Отворих вратата, той излезе. И попитах отново каква е причината. Той пак ми отговори, че не е длъжен да обяснява, че не иска да говори с мен", посочи Рангел. 

"Тогава го бутнах един път с ръце в гърдите, той не можа да падне. Той ме блъсна, опита се по-точно, но аз се защитих, след което му нанесох два удара в неговия торс, от дясната страна. Той посегна, пак се опита да ме удари, не успя. Последваха нови два удара от моя страна, в негова лява страна, пак в областта на торса. Последва едно блъскане, пак в гърдите, и последен удар в корема. Тогава той падна на земята и каза "Спри, много лошо ме удари".

Пак се качих в колата при Борислав, при качването видях как Митко се изправя. Потеглихме, но след малко казах на Борислав да обърне. Слязох и се върнах. Митко беше на повече от 20 метра от мястото, на което падна. Нямаше признаци на живот, очите му бяха отворени.

Проверих му пулса, не един път, абсолютно никакви признаци на живот", посочи Рангел пред съда, цитира Марица. 

"Тогава се върнах пак при Борислав, казах му, че нещо не е наред, че Митко е мъртъв. Наближихме Митко, фаровете го осветиха, слязохме, Борислав също го погледна, провери му пулса, но беше същото. Тогава ми каза да му взема телефона, качихме се в колата и потеглихме. Борислав ми каза да изкарам сим картата и да счупя телефона на две. Това го направих", разказа Бизюрев. 

После изхвърлят телефона край селото и се връщат. 

"Казах на Борислав да отидем да видим Митко. Бях изпаднал в шок, паника, уплаших се много, не бях в състояние да взимам абсолютно никакви решения. Борислав обърна колата, отвори багажника и каза да го сложим вътре. Сложихме го и потеглихме. Той се обади на брат му и му каза да приготви кирка и лопата. Отидохме на мястото, където беше заровен. Валентин дойде с друга кола, донесе кирката и лопатата. Борислав отвори багажника, Валентин също видя Митко. Тоест, и тримата го видяхме отново. Валентин също му провери пулса. Отидохме на 20-30 метра от пътя и изкопахме една дупка, не знам колко дълбока. Пренесохме Митко, сложихме го вътре в дупката, заровихме го, след което си тръгнахме", разказа още Бизюрев. 

На следващата сутрин, 21 юли 2023 г., Рангел заминава за море..

Близнакът Валентин му се обадил и му казал, че ще положи строителни отпадъци на мястото, където е заровено тялото на Митко. 

Бизюрев бе категоричен, че близнаците не са удряли Митко.  След разпита на Рангел се пристъпи към изслушване на други свидетели, в това число полицаи.