РАЗГЕЛЕ! Нинова подкрепя Радев за втори мандат

Политика
16:57 - 14 Април 2021
6073
РАЗГЕЛЕ! Нинова подкрепя Радев за втори мандат

Шефката на БСП Корнелия Нинова най-накрая е склонила да даде подкрепата на партията за втори мандат на президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова. Новината дойде от дневния ред, спуснат от "Позитано" 20 до членовете на пленума, по който те ще дебатират за пръв път от повече от 1 година присъствено тази събота. Докладчик за проекторешението е лично Нинова. 

Решението за подкрепа на Радев и Йотова вероятно ще бъде гласувано единодушно в киносалона на червената централа, разкриват източниците на Lupa.bg и добавят, че така вътрешнопартийното допитване, за което Нинова говореше, отива в коша за боклук и няма да се проведе. 

Впечатление прави обаче, че точка от заседанието на Националния съвет за гласуването на оставката на Изпълнителното бюро след катастрофалните изборни резултати няма. 

"Най-вероятно са си ги оттеглили по почина на самата Нинова от 2019 година", коментират развеселени социалисти. Иначе предстои анализ на парламентарния вот, който ще докладва Георги Свиленски като шеф на щаба.