Разглеждат мярката на лихваря Менду

Новини
12:01 - 23 Май 2020
2580
Разглеждат мярката на лихваря Менду

Окръжен съд – Пловдив  днес, 23 май 2020 г. /събота/ ще разгледа постъпило искане на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Стефан Асенов - Менду.

Спрямо Стефан Асенов, на 49 г. са повдигнати обвинения  за това, че:

- без съответно разрешение е извършвал по занятие банкови и други финансови сделки – отпускане на кредити,като от тази дейност е причинил значителни вреди и е получил значителни неправомерни доходи.

- при условията на продължавано престъпление, в качеството си на данъчно задължено местно физическо лице, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, като е потвърдил неистина в подадени пред ТД на НАП-Пловдив годишни данъчни декларации.

- при условията на продължавано престъпление, в съучастие, като извършител, с А.А., негов брат, е склонявал към проституция други лица, като деянието е извършено с користна цел по отношение на две и повече лица.

- при условията на продължавано престъпление, като извършител, в съучастие, с А.А., като помагач, и с 43-годишната К.С., също като помагач, е извършил финансови операции с пари, с които е закупил недвижимо и движимо имущество, като е знаел, че парите са придобити  чрез тежко умишлено престъпление –лихварство, данъчни престъпления и предоставяне на помещения за проституция.

Срещу А. А., на 46 г., са повдигнати обвинения за това, че  като съизвършител с брат му обвиняемия С. А. - за предоставяне на помещения за полови сношения и блудствени действия и в съучастие като помагач в престъплението - пране на пари.

Като обвиняема за престъплението по чл. 253 ал. 4 – пране на пари, е привлечена и К.С., на 43 г., като помагач на Стефан Асенов - Менду. Жената е живяла на съпружески начала с него.