РАЗКРИТИЕ от щаба на БСП: Корнелия задкулисничи с ГЕРБ и ДПС

Общество
12:50 - 15 Ноември 2021
11151
РАЗКРИТИЕ от щаба на БСП: Корнелия задкулисничи с ГЕРБ и ДПС

Предизборният щаб на БСП се разпада след катастрофалната загуба на левицата на парламентарния вот. Негов член - лидерът на Младежкото обединение в София Габриел Вълков, разкри потресаващи факти от задкулисието, като обвини председателката на Столетницата Корнелия Нинова в явно заиграване с ГЕРБ и ДПС, противно на декларациите, включително от снощи. "Бях против съвместната работа и задкулисието с ГЕРБ и ДПС, което е и една от основните причини за този резултат", обяви сензационно комсомолецът и също поиска оставката на Нинова заради петото място на БСП, отредено й в бъдещия парламент.

"Вчера гласувах за БСП и кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова. Потресен съм от ниския резултат, който изкара БСП на тези избори. Мисля, че шокът е огромен за по-голямата част от партията и не мисля, че някой е очаквал чак такова падение. Аз бях член на Националния предизборен щаб на БСП. Мисля и се надявам, че съм направил всичко по силите си и съм се борил за разумните решения по време на тази кампания, поне в моята глава.

Бях против гласуване с ГЕРБ и ДПС в ЦИК за броене на контролните разписки, защото тази теория на конспирациите, че американците ще ни манипулират изборите през машините ми звучеше безумна. Ние обаче сме демократична партия и мнозинството избра другия път.

Бях против съвместната работа и задкулисието с ГЕРБ и ДПС, което е една от основните причини за този резултат. През цялото време казвах, че трябва да излезнем с твърда позиция срещу тях, че правителство с тях няма да направим независимо от цената и нашите говорители да следват тази линия. Но ние сме демократична партия и мнозинството избра другия път", пише Вълков. 

Той самият хвърля оставка. И допълва: 

"Ние в БСП се нуждаем от спешна, незабавна промяна и големи реформи. Заради това се надявам и ръководството да поеме своята отговорност за този исторически провал на една партия, успяла да оцелее през какво ли не последните 130 години.

Уважаемо ръководство, знам, че се борите срещу огромен натиск от страна на ГЕРБ и ДПС, от страна на няколко посолства, от страна на вътрешна опозиция и какво ли още не. Съжалявам, но е време да се оттеглите, защото явно не сте способни да се преборите с тези сили и зависимости. Необходимо е да дойде някой друг, който ще успее да се пребори.

Благодаря!

За да има бъдеще БСП!".