Разпити за убийството в Борисовата градина

Отказаха да пуснат Йоан Матев с по-лека мярка

Новини
13:37 - 18 Юни 2019
3214
Разпити за убийството в Борисовата градина

Софийският градски съд заседава днес по делото срещу Йоан Матев. Той е обвиняем за убийството на 15-годишния Георги, извършено на 2 юни 2015 година в столичната Борисова градина.

На днешното заседание съдът разпитва свидетели. Показания даде Божидар Шуманов, който е изготвил съдебно-компютърната експертиза. 

В залата адвокатът на обвиняемия поиска мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ да бъде изменена в по-лека. За пореден път поиска и отвод на прокурорите Тихомир Янчев и Зоя Манасиева, но съдът не прие искането им.

По време на делото стана ясно още, че според защитата и майката на Матев той е бил „натопен” и не е истинският извършител на деянието.

През ноември 2017 година Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина на непълнолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.

Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. Матев избягал и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

Снимка: Агнес Методиева