Разпръснаха праха на Джон Лоутън на Камен бряг

Нещо за четене
18:01 - 19 Март 2022
7554
Разпръснаха праха на Джон Лоутън на Камен бряг

Семейството на покойния музикант Джон Лоутън разпръсна праха му на Камен бряг, сподели бившият дългогишен кмет на Каварна Цонко Цонев.

„Днес до Вечното огънче в Камен бряг беше разпръснат прахът на Джон Лоутън. Това направиха Ирис, Наталия и Патрик, неговата съпруга и деца. Джон обичаше България и остава завинаги в сърцата ни,“ написа най-големият рокаджия сред кметовете и най-смелият кмет сред рокаджиите.

"Днес до Вечното огънче в Камен бряг, беше разпръснат прахът на Джон Лоутън. Това направиха Ирис, Наталия и Патрик, неговата съпруга и деца. Джон обичаше България и остава завинаги в сърцата ни", написа Цонев във Фейсбук профила си.

Рок легендата, бивш вокалист на групата Uriah Heep, почина внезапно на 74-годишна възраст на 29 юни миналата година.

Джон Лоутън често гостуваше в България. В продължение на години той бе главно действащо лице в концертите за посрещане на първия юлски изгрев на Камен бряг или Каварна. Той е почетен гражданин на Бургас.

"Джулай Морнинг" или накратко Джулая (по името на известната песен на Uriah Heep от 1971 година "July Morning") е най-традиционният хипи празник в България, възникнал в средата на 80-те години на миналия век.

С Uriah Heep Лоутън записва албумите „Innocent Victim“, “Firefly”, “Fallen Angel” и “Live‘79”.