Разследване на Lupa.bg: Полицаят Любо - убит срещу 20 000 евро?

Общество
16:33 - 25 Март 2022
9195
Разследване на Lupa.bg: Полицаят Любо - убит срещу 20 000 евро?

Убийството на бившия полицейски шеф Любо Иванов е извършено от топ професионалист - уцелил го е 3 пъти в корема с пистолет със заглушител. Мястото на стрелбата не е случайно – в двор на кооперация, където няма поставени камери. За поръчката килърът е взел към 20 000 евро, това предположиха пред Lupa.bg столични ченгета.

Любо Иванов е изпял важна информация, която е провалила голяма  сделка на цигарен бос. С убийството се дава знак на хората, които стоят  над полицая, да бъдат послушни, за да не пострадат.

По непотвърдена информация освен с цигари Любо Иванов се е занимавал и с проституция и наркотици. В бизнеса с тютюн е бил на много ниско ниво – ескортирал е камионите с контрабандна стока до Македония и други балкански страни. За това е вземал не повече от 1000 евро.     

Тази сутрин около 9. 30 е подаден сигнал за прострелян мъж в двора на жилищна кооперация. Към мястото веднага са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ.

Медиците установили, че мъжът е с три прострелни рани в областта на корема. Той е починал от кръвозагуба в линейката на път за ВМА.

Убитият мъж е 50-годишният Любо Иванов, бивш служител в отдел Криминална полиция на СДВР. Преди години е бил издирван с червена бюлетина на Интерпол за престъпление, свързано с нелегални цигари.

Любо Иванов е бил и началник на Криминална полиция в столичното 2-ро Районно. Уволнен е от системата преди повече от 10 години. Гравитирал е около емблематичния Къро.

Полицията все още издирва извършителя.