Разследват за изнудване Андрей Едрев

Реалити звездата и брат му притискали за пари минната индустрия

Новини
13:59 - 26 Септември 2020
23905
Разследват за изнудване Андрей Едрев

Бургазлията Андрей Едрев, нашумял преди години с участието си в реалити шоуто „Островът на изкушението“, е разследван от прокуратурата заедно с брат си Никола заради рекет и изнудване над мастити представители на минната индустрия.

Срещу братята Едреви са постъпили жалби от три компании, занимаващи се с проучване и добив на подземни богатства, че са притискани да дават пари, за да си нямат проблеми с неправителствената организация „Алтернативна енергия“. Частното НПО е основано от Андрей Едрев през 2018 г., а вече съществуват данни, че целта на организацията е да рекетира български и чуждестранни фирми, ангажирани с добив на злато, сребро, мед и други подземни богатства.

Сред притисканите от братя Едреви компании са дружества на олигарха Христо Ковачки, на бизнесмена Димитър Цоцорков, както и чуждестранни компании, сред които „Дънди прешъс“.

Преди година Андрей Едрев заведе дело срещу правителството заради отказан достъп на основаното от него НПО „Алтернативна енергия“ до концесионните договори за добив на злато. След като съда разпореди на правителството да осигури препис от всички концесионни договори, Едрев е пуснал жалби срещу множество фирми от минната индустрия. Негови представители пък се срещали с мениджърите на компаниите, на които било намеквано да си плащат ежемесечен абонамент, за да не загубят концесионните си договори заради разнородни дребни нарушения.

До този момент Андрей Едрев все още не е открит, за да бъде разпитан, но се води разследване срещу неговото НПО „Алтернативна енергия“.

Брадатият участник от „Островът на изкушенията“ живее от години на индонезийския о-в Бали, а тъмните му дела в България се движат от неговия брат Никола, както и от адвокат от близкото обкръжение на бургаския крими герой Петър Низамов – Перата.

Според запознати, срещу Андрей Едрев тече и разследване по сигнал от бившата му приятелка и майка на децата му Гергана Дякова. Двамата се разделиха преди година, а оттогава мачото от „Островът на изкушенията“ е превърнал в ад живота й. Неотдавна в отворено писмо до медиите Гергана разказа как Андрей системно я пребивал и тормозел, как провесил невръстния си син над пропаст на о-в Бали и заплашил, че ще пусне първо него, а след това и майка му и как след раздялата им опитал да настани двете им деца в социален дом.

Бившата половинка на Андрей Едрев предоставила на МВР данни, че брадатия мачо се занимава със скиримане и източване на кредитни карти, както и с други престъпни дела, сред които и трафик на проститутки. Сигналите срещу Едрев се оказали 100% достоверни и в момента тече разследване за крими дейността на мачото.