Разследват жесток бой в полицейското управление в Разлог

Новини
10:54 - 03 Февруари 2022
2281
Разследват жесток бой в полицейското управление в Разлог

За пореден път разложкото полицейско управление се свързва с крайно неприятен инцидент.

Мъж от с. Краище депозира жалба до министъра на вътрешните работи Б. Рашков и до директора на ОД на МВР ст. комисар Г. Кандев, че е бил пребит като куче в управлението, ръководено от В. Джизов, съобщи Struma.com.

Според жалбоподателя след като е задържан да шофира пиян на територията на Разлог.

По време на проверката мъжът се държал агресивно, запрлашвал, псувал, ругал полицаите, което наложило вкарването му в полицейската клетка. Именно след задържането му, патрулните полицаи, станали обект на обидите, нанесли жесток побой на шофьора. Ритали го като куче на земята, твърди жалбоподателят. Намесили се колеги, свидетели на боя, и прекратили насилието.

След като е освободен мъжът от Краище си извадил медицинско свидетелство и подготвил жалба до институциите, след която е образувана  вътрешна проверка, която да изясни вината на полицаите. 
Хората в Разлог се питат, какво се случва в полицейското управление напоследък?! . Припомняме, че роми и българи се биха преди време, което създаде безпрецедентно напрежение в града, в който никога не се е говорило за етническо напрежение.

Местното полицейско управление не успя да се справи и на помощ бяха командировани жандармеристи, които следяха за реда в града.

Тогава директор на ОД на МВР бе Дойчин Дойчинов, който лично се зае с проблема и говори с двете страни в конфликта, възникнал заради ударен шамар на дете от ромската махала.