Развод ми дай: Какво се случва с брака на принца на Монако?

Алберт и Шарлийн отрекоха да се разделят, въпреки че дълго време живяха отделно

През ключалката
18:00 - 24 Март 2023
16984
Развод ми дай: Какво се случва с брака на принца на Монако?

Принц Алберт и принцеса Шарлийн от Монако нарушиха мълчанието си на фона на слуховете, че се разделят след 12 години брак. Те официално отрекоха "злонамерените слухове", предаде "Дейли мейл".

45-годишната бивша плувкиня среща принца на спортно събитие през 2007 г. Двойката обяви годежа си през 2010 г.

Шарлийн не беше в Монако през по-голямата част от 2021 г. заради здравословни проблеми. Сега тя отново е поела кралските си задължения и има редица публични изяви.

Френското списание ROYAUTÉ твърди, че принцът и принцесата са в процес на раздяла. Слухът набра скорост, когато статията беше публикувана и в някои сайтове, което пък предизвика спекулации в социалните медии.

Това наложи пресслужбата на двореца да направи официално изявление, в което отрича твърденията. Говорителят на кралския двор помоли да се не обръща внимание на въпросната статия, тъй като тя е "напълно неоснователна".

Кралската двойка се венча през юли 2011 г., а през 2014 г. се сдоби с две деца, вече 8-годишните близнаци принц Жак и принцеса Габриела.

Алберт има още две деца. Джазмин е дъщеря на принца и американката, агент на недвижими имоти Тамара Ротоло, а 18-годишният Александър Грималди-Косте е син на бившата стюардеса Никол Косте.

Принц Албeрт е единственият син на холивудската легенда Грейс Кели и принц Рение III от Монако. Той има две сестри - принцеса Каролина и принцеса Стефани. 

Престоят на Шарлийн в Южна Африка през 2021 г. разпали спекулации за потенциален раздор в кралската двойка, които бяха отхвърлени от семейството. Преди от двореца съобщиха, че принцесата се нуждае от време, за да се възстанови от състоянието на "дълбока обща умора".

Принц Албер беше казал пред сп. "Пийпъл", че Шарлийн се лекува извън Монако в името на дискретността.

Принцеса Шарлийн при завръщането си в Монако след дълго отсъствие през пролетта на 2022 г.

"Зная, че има слухове, затова нека кажа - не е Ковид", каза Албер. "Не е свързано и с рак. Не става дума за лични отношения. Ако искате да обсъдим и други спекулации - състоянието не е свързано с пластична операция или някаква намеса по лицето изобщо".

Шарлийн бе в отбора на Южна Африка на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. Южноафриканската олимпийска състезателка по плуване, която се омъжи за принц Албер, в крайна сметка беше приета в болница в РЮА през септември 2021 г. Тя остана там няколко месеца. В началото на октомври 2021 г. претърпя хирургическа операция под обща упойка след УНГ инфекция. Точно преди година - през март 2022 г. се завърна в Княжество Монако.