Реал М се изложи, ВАР помaга на Кабаков

Две грешки на страничния рефер Диян Вълков в мача от Шампионската лига

По света
10:36 - 02 Октомври 2019
2519
Реал М се изложи, ВАР помaга на Кабаков

Реал Мадрид се размина с голям резил в Шампионската лига, като с мъка се добра до 2:2 срещу белгийския Брюж на "Сантиаго Бернабеу". "Белите" изоставаха 0:2 на почивката, през второто полувреме стигнаха до точката с изравнителен гол 4 минути преди края.

Двубоят бе ръководен от българска съдийска бригада с главен рефер Георги Кабаков, а ВАР поправи грешки на страничния съдия Диян Вълков при два от головете.

Още в 9-ата минута след центриране отляво Еманюел Денис прати топката в мрежата на Куртоа. Първоначално асистент реферът Ввлков вдигна засада, но такава нямаше. След проверка чрез ВАР Кабаков зачете попадението - 1:0 за Брюж. Малко преди почивката груба грешка на домакините позволи на Денис да излезе сам срещу вратаря и да вкара втори гол.

След почивката Реал се хвърли мощно в атака и в 55-ата минута Серхио Рамос отбеляза с глава след центриране на Бензема. И тук първоначално страничният рефер Вълков вдигна засада, но ВАР показа, че такава няма - 1:2.

Накрая драмата стана пълна, тъй като Георги Кабаков изгони капитана на Брюж Рууд Вормер за два бързи жълти картона, а веднага след втория от тях Каземиро изравни с глава и така спаси Реал от загуба.

Въпреки спечелената точка, резултатът е разочароващ за мадридистите, които след два мача в групата са на последно място. Те започнаха кампанията в Шампионската лига с поражение с 0:3 от ПСЖ. Парижани спечелиха 1:0 гостуването си на Галатасарай в Истанбул и са начело с 6 точки.