Реаниматорът д-р Борис Таблов: Кацаров да отвори болница за неваксинирани

Здраве
12:14 - 29 Юли 2021
5142
Реаниматорът д-р Борис Таблов: Кацаров да отвори болница за неваксинирани

Реаниматорът и анестезиолог, работещ в Германия, д-р Борис Таблов, отправи предложение към здравния министър Стойчо Кацаров да избере произволна болница в България и да я превърне в ковид-лечебница специално за неваксинирани, като ръчно поеме управлението й.

Подобна практика се наблюдава по естествен път, както в Европа, така и в САЩ при новия ръст на заболели от коронавируса, в огромен процент неваксинирани или имунизирани само с първа игла през последните седмици.

Болници в цял свят документират, че над 90 процента от тежко каращите инфекцията, с нужда от реанимационни грижи, са без ваксина. 

Д-р Таблов, който се бори с болестта на първа линия от самото начало на пандемията и разбива "мангърщината" у нас,

предлага на Кацаров ръководеното от него здравно заведение за лечение на ковид да привлече кадри като детския инфекционист доц. Мангъров, депутата от ПГ на ИТН проф. Андрей Чорбанов, проф. Чалъков, д-р Георги Тодоров, д-р Антония Първанова, които да поемат лечението на интензивно болните. И още:

"Поканете телевизия 7/8 да отразява 24/7 случващото се в болницата, за да може най-накрая да се убедим и ние най-заблудените, че пандемията е измислица с цел налагане на нов световен ред. Можете да поканите и д-р Алексов да прави аутопсия на починалите, за да докажем на цял свят, че от този вирус не се умира", предлага още д-р Таблов. 

Напълно в унисон с вчерашните изказвания на Тошко Йорданов и проф. Андрей Чорбанов от парламентарната трибуна при изслушването на здравния министър Стойчо Кацаров, че ваксините били опасни. Според първия у нас имало хора с инсулт след имунизация срещу ковид, въпреки че официално такива данни не са внесени в ИАЛ, а вторият обяви, че държави като Великобритания и Нидерландия, където населението масово се ваксинира, имало огромен ръст на новозаболелите, без да спомене изключително ниските нива на смъртност от ковид при имунизираните. 

Ансестезиологът настоява пък финансирането да бъде единствено и само за сметка на наличната клинична пътека за лечение на болни с COVID-19, за да се докаже "колко алчни и корумпирани са всички български медици, които повече от година пълниха болниците единствено с цел личната си материална облага".