Рецидивист с 34 присъди пак в ареста за кражба от ученическа лавка

Новини
12:21 - 26 Май 2020
1148
Рецидивист с 34 присъди пак в ареста за кражба от ученическа лавка

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Елисавета Деянчева, взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 42-годишния кюстендилец Георги К. Той е обвиняем за кражба от лавка на Общинско предприятие "Ученическо хранене", извършена в условията на опасен рецидив. Мъжът има 34 осъждания, всички за престъпления против собствеността.

Георги К. е обвиняем за опит за кражба на компютър, монитор, принтер, микровълнова печка, машина за хот дог, касов апара от лавката в сутеренния етаж на ОУ "Св. Паисий Хилендарски", чрез повреждане на прозорец. Предметът на престъплението е на стойност 807 лв.

Прокурорът от Районна прокуратура Светлана Ризова посочва в искането си до съда, че за това престъпление, законът предвижда наказание затвор от 3 до 15 години.

Обвиняемият и адвокат Стоилов поискаха по-лека мярка за неотклонение.

Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем, както и, че съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид неговото съдебно минало и факта, че няма дом, където да живее.

Постановеното определение подлежи на обжалване пред Окръжен съд- Кюстендил.