РЕКОРД! Димитър Николов отвя всички с 65%

Бургаският кмет печели безапелационно четвърти мандат

Политика
19:58 - 27 Октомври 2019 (обновена)
3121
РЕКОРД! Димитър Николов отвя всички с 65%

Кметът на Бургас Димитър Николов спечели безапелационно четвърти мандат, показват първите резултати от екзит пола на няколко социологически агенции. Той получава около 65 % от гласовете, което означава, че втори тур в морския град няма да има.

ГЕРБ залагат на него от 2007 г., когато той печели за първи път местните избори. През последните години Бургас бе избиран за най-добър град за живеене.

На а местните избори през 2011 г. Димитър Николов спечели с 70,86 % от гласовете на избирателите, а четири години по-късно бе преизбран за трети път с резултат от 84% от подадените гласове.

На второ място се нарежда Николай Тишев (БСП) с 11%, на трето - Живко Табаков (ДБГ) с около 9 %, Бойко Миразчийскио от НФСБ - 3%, Иво Баев (ДБ) - 2,1%.

"От многото срещи по време на кампанията чух доста предложения и критики - за нови проекти, от утре започваме да готвим Бюджет 2020. Ще работя в диалог и партниране с всички политически групи, ще се вслушам във всички добри предложения." Това каза в първи коментар Димитър Николов от ГЕРБ.

Жителите не ме приемаха като кандидат за кмет, много от хората днес ми се обадиха, че нямало смисъл да гласуват, защото съм категоричен кмет. Ромските махали се оказаха с най-ниска избирателна активност, коментира още Димитър Николов.

Вотът за общински съветници в Бургас засега изглежда така:

ГЕРБ 51,6%

БСП 10,6%

СЕК 10,6%

ДБГ 9,2%

НФСБ 3,6%

ДБ 3,1%

ДПС 1,7%