Ремонт променя движението на трамваите с номера 1 и 6 в София в събота

Общество
18:11 - 29 Ноември 2023
4666
Ремонт променя движението на трамваите с номера 1 и 6 в София в събота

Във връзка с ремонтни дейности по трамвайното трасе се въвежда временна организация на движението на трамваите с номера 1 и 6 за времето от 00:00 часа до 24:00 часа на 2 декември, събота, съобщиха от Столичната община.

За този период трамвайна линия №1 ще бъде закрита. Трамвайна линия №6 ще се движи по маршрут от ж. к. „Обеля 2“ до Централна автогара, както следва: от ж. к. „Обеля 2“ по маршрута до кръстовище бул. „Христо Ботев“/ул. „Струга“, наляво по ул. „Струга“, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и след бул. „Христо Ботев“ направо по маршрута до ж. к. „Обеля 2“.

Разкрива се временна автобусна линия №6-ТМ с маршрут: от начална спирка с код 6639 „Ж. к. Лозенец”, при крайната станция на бул. „Арсеналски“, наляво по бул. „Арсеналски“, наляво по бул. „Черни връх“, наляво по бул. „България“, направо по бул. „Пенчо Славейков“, наляво по бул. „Витоша“, надясно по ул. „Бяла черква“, надясно по бул. „П. Ю. Тодоров“, надясно по бул. „България“, наляво по бул. „Витоша“, надясно по бул. „Пенчо Славейков“, наляво по бул. „България“, надясно по бул. „Черни връх“ и надясно по бул. „Арсеналски“ до спирка с код 0648 „Ж. к. Лозенец“ – крайна за автобусна линия №9. 

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута, както и на разкритата временна спирка на бул. „Пенчо Славейков“, на 30 метра след десния завой от бул. „Витоша“ в посока ж. к. „Лозенец“.

Ремонт на релсов път на пл. „Възраждане“ – бул. „Христо Ботев“ промени движението на пет трамвая в София до 12 ноември. В тази връзка беше променено движението на трамвайни линии № 4, 6, 7, 8 и 10.