Репортаж в Lupa.bg: "Червено знаме" - трупове на животни, мизерия и разруха! (ЗЛОВЕЩИ СНИМКИ)

Нещо за четене
20:37 - 17 Август 2020
8372
Репортаж в Lupa.bg: "Червено знаме" - трупове на животни, мизерия и разруха! (ЗЛОВЕЩИ СНИМКИ)

Някой може и да си помисли, че снимките, които вижда, са от разрушенията от взира в Бейрут преди дни, но се лъже. Басейнът "Червено знаме", където през 1985 година една от най-великите ни плувкини - Таня Богомилова, стана европейска шампионка на 200 метра бруст, е в отчайващо състояние.

И това не е от сега, а държавата нехае. Там са израснали някои от най-големите шампиони на България, прославяли родината по света. Преди години Таня Богомилова не сдържа сълзите си по време на репортаж на Би Ти Ви, след като видя на живо какво се случва със съоръжението.

Сега гледката е още по-потресаваща, а сълзите отново могат да бликнат при вида на състоянието на "Червено знаме".

Коптор е най-лекото, с което може да бъде окачествено състоянието - паднали и висящи зловещо арматури и късове бетон, захвърлени стари гуми, изоставени дрехи и дюшеци, тонове боклуци и трупове на умрели животни са част от ужасяващата гледка, от която се сее и зараза.

А държавата нехае, въпреки че министър Кралев каза, че се инвестират пари в нови съоръжения, реновират се стари, а базите цъфтят и греят. Но май е само на приказки или на определени места.

В задачата се пита: Колко още години трябва да минат, за да реши някой с един-два подписа да уреди нещата около "Червено знаме", който се намира в съседство на иначе красивата и толкова гледана зала "Арена армеец".