Решетников отвръща на удара: Вашингтон атакува Москва чрез София

Свят
12:54 - 10 Септември 2019
2952
Решетников отвръща на удара: Вашингтон атакува Москва чрез София

От България пристигнаха много тревожни новини. Там, както се оказа, внезапно беше задържан секретарят на Българското национално движение „Русофили“, бившият главен редактор на вестник „Дума" Юрий Борисов. Освен това от един ден няма връзка и с председателя на движението Николай Малинов. Това е нова атака на САЩ срещу Русия чрез България. Бомбастичното мнение дойде от сочения за близък до Борисов и русофилската организация у нас бивш кагебеец ген. Леонид Решетников. Днес зам.-шефът на Съвета на Дружеството за развитие на руското историческо просвещение „Двуглав орел" написа във фейсбук, че случилото се у нас е много тревожен сигнал.

И обяви, че по-рано журналист от The New York Times внезапно го е помолил за интервю, като е насочвал въпросите „около имперски планове, глупости за възстановяване на монархията и Путин-цар“.

„Опитват се да припишат няколко души на нашия „Двуглав орел“, който работи само в Русия“, подчерта Решетников и допълни: „Но това е достатъчно за тях, за да ударят истинските български патриоти“.

Този интерес към американския вестник не е изненадващ, ако вземем предвид някои от тревожните новини, които идват от България в момента. Според някои доклади в страната продължава поредица от задържания, разпити и обвинения в „шпионаж" срещу група активни привърженици на приятелските отношения с Русия.

Леонид Решетников е сигурен, че Вашингтон стои зад тревожните събития с русофилите в България. „Американците започнаха кампанията "Руски шпиони в България", написа той на страницата си в социалната мрежа. „Да се нападат хора, само защото почитат традициите и историята, както и жертвите, дадени от Русия за създаването на Българската държава, могат само да са врагове на България“, убеден е бившият разузнавач.