Ресторант в Миконос удря със скандални сметки туристи, гони местните

100 евро струват 6 стриди, малък коктейл върви по 50

Новини
22:38 - 17 Август 2022
6418
Ресторант в Миконос удря със скандални сметки туристи, гони местните

Разгневени потребители в социалните мрежи коментират под снимката в официалния профил на заведението, илюстрираща сервиран позлатен стек.

Прочутият бар на плажа на Миконос, многократно обвиняван, че принуждава туристите да плащат главоломни суми, предупреждава местните, че там „е скъпо“, въпреки че им таксува само малка част от това, което иска на нищо неподозиращите туристи, разказва в свое проучване в. "Дейли мейл".

Поредица от клиенти - всички чуждестранни туристи - се оплакали на медията, че са били измамени през изминалата седмица, след като били принудени да дадат стотици евро в DK Oyster, ресторант на плажа на луксозния гръцки остров.

Всички потърпевши разказаха как не са били информирани за цените преди да поръчат и са били сплашени от яки сервитьори, когато са им връчвали сметките. Някои туристи твърдяха, че са били привлечени в бара от рекламни лица, обещаващи им безплатно ползване на шезлонги, ако си купят само по едно питие.

Вестник "Дейли мейл" разкри доказателства, че само чуждестранни туристи са били таксувани на скандални цени в бара на модния гръцки ваканционен остров.

На Костас, служител в местен магазин, който си поръчал на гръцки, му е казано, че може да си вземе шест стриди за 30 евро, което е по 5 евро за една. Чужденците обаче трябва да платят по 18 евро за всяка, или иначе казано, вместо 30 евро цена за местни, туристите са таксувани по 108 евро за шест стриди.

Малко след това той бил таксуван 50 евро за един коктейл „с размерите на футболна топка“ от сервитьори, които го уверили, че е късметлия, защото не е турист. В противен случай, щял да плати три пъти повече.

„Донесоха ми коктейл, след като поръчах на гръцки. Бях им казал, че живея в Миконос и съм местен човек като тях. Първо ме посъветваха да не влизам в бара, тъй като цените са много високи и може да не мога да си го позволя", разказва Костас.

Ресторантът DK Oyster стана известен още през май 2019 г., когато таксува група американски туристи над 800 долара за шест чинии калмари, шест бири, три предястия с пилешка салата Цезар, две бутилки вода и чаша доматен сок.

Снимката е илюстративна