Ревнивец, пребил гаджето на бившата си, застава пред Темида

34-годишният Христо налагал с дърво съперника си на опашка за банички

Крими
17:14 - 20 Май 2020
2444
Ревнивец, пребил гаджето на бившата си, застава пред Темида

34-годишният Христо Г. ще бъде изправен пред съда по обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда срещу П. Х., съобщават от прокуратурата.

На 14 август 2019 г. около 22:10 часа в столичния квартал “Фондови жилища“ П. Х. и гаджето му М. П. се редели на опашка пред баничарница, когато Христо Г. минал наблизо с колата си. М. П. е бивша съпруга на нападателя и той не е могъл да преживее, че тя му е намерила заместник. 

Христо извадил от багажника си дървен предмет и нанесъл два удара в главата на П. Х., след което го изритал в главата. В следствие на ударите поваленият мъж имал нужда от лекарска помощ и е откаран в близката болница. Там са установени хиляди поражения по тялото му. "Имал е тежка черепно-мозъчна травма, разкъсно-контузна рана в дясната теменна област на главата, разкъсно-контузна рана в дясната челна област, охлузване с оток в лявото челно слепоочие, кръвонанасяне на клепачите на лявото около, линейно счупване на костите на черепа в лявото слепоочие, остър кръвоизлив над твърдата мозъчна обвивка, тежък травматологичен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, контузия вляво теменно в границите на мозъчната кора, реализирали медикобиологичната характеристика постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота", посочват медици.