Ревнивец, убил гаджето си с юмруци, отива на съд

Актуални новини
16:01 - 29 Юни 2020
2243
Ревнивец, убил гаджето си с юмруци, отива на съд

Жесток убиец застава тази седмица пред окръжните съдии във Велико Търново. 36-годишният Николай Кънчев умъртви приятелката си Мария на 10 ноември 2018 г. с юмруци и ритници в апартамент в железничарския град и после избяга. Причаната - болезнена ревност.

Полицията го спипа на автогарата в града. Дни след това той се разкая пред Темида за зверството, но това не попречи да бъде оставен зад решетките. Кънчев ще отговаря и за жестоко меле над собственика на жилището Светльо Спасов, когото също пребил почти до смърт във фаталната вечер. Обвиненият в убийство и тежка телесна повреда заподозрял Мария и домакина в любовна игра, предаде „Борба”.

Тримата си спретнали купон с много алкохол и наркотици. В разгара на забавлението между тях избухнал скандал, като Николай обвинил гаджето и приятеля си, че се свалят под носа му. Той се нахвърлил върху двамата и започнал да им нанася удари с юмруци и ритници. От ударите приятелят му паднал на земята със строшен череп, а Мария починала.

След като осъзнал какво е сторил, убиецът бързо напуснал апартамента и в продължение на три денонощия се укривал във входовете на жилищни блокове и на необитаеми места в железничарския град. След като е обявен за общодържавно издирване и снимката му е разпространена в медиите, той е разпознат от жители на Горна Оряховица, които подават сигнал в полицията. На 12 ноември вечерта Николай Кънчев е арестуван в района на автогарата в Горна Оряховица.

Любовен триъгълник е в основата на драмата в апартамент в кв. „Пролет“, сочи обвинението. 45-годишната Мария работела като сервитьорка и имала връзка с Николай. Във въпросния ден той отишъл сам на гости на своя приятел Светльо. Двамата били ергени на 36 години, а общата им позната била разведена.

След като седнали да се черпят, извикали и Мария в компанията. Николай започнал да ревнува и заподозрял, че между Мария и Светльо има любовна тръпка. Под въздействие на алкохола той налетял на бой и на двамата. Светльо се опитал да защити жената, но бил повален от силен удар в главата му и изгубил съзнание.

През това време Николай пребил жестоко Мария с ръце и крака и изплашен от стореното, избягал от жилището.

След като пребитият собственик се съвзел и видял тялото на Мария, хукнал навън. Била извикана полиция и екип на Спешна помощ. Жената обаче вече била мъртва въпреки вероятността да е можело да бъде спасена, ако е била открита навреме. Николай се разкаял веднага след ареста и признал какво е сторил. Той е искал да става полицай и е учил до трети курс в Академията на МВР, след което напуснал или е бил изгонен.