Режат ръцете и краката на путиноида Роман Костомаров

Фигуристът бере душа с тежка пневмония

Топ
14:35 - 01 Февруари 2023
67621
Режат ръцете и краката на путиноида Роман Костомаров

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне от Торино 2006 Роман Костомаров може да понесе сериозни последици след тежката пневмония, заради която беше поставен в изкуствена кома. Руското издание „Стархит“ твърди, че 45-годишният фигурист може да бъде подложен на ампутация на част от крайниците.

„Роман е в съзнание. Все още не говори, но всичко разбира. Всеки ден на посещение идва неговата съпруга Оксана Домнина. Само нея допускат в реанимацията и винаги е придружена от лекар. Състоянието му е стабилно, но за съжаление е започнала некроза на някои от крайниците му. Почти сигурно ще ампутират пръстите на ръцете му. Има минимален шанс да запазят краката му“, съобщава източник на изданието.

Както е известно, на 10 януари приеха в болница Роман Костомаров със сериозна пневмония и крайно тежко състояние. Беше поставен в медицинска кома, на изкуствено дишане и включен на апаратура за обогатяване на кръвна с кислород. Счита се, че фигуристът вече не се нуждае от последния апарат.

В началото на настоящия век Роман Костомаров беше една от големите звезди на танцовите двойки, където си партнираше с Татяна Навка. Двамата спечелиха олимпийската титла в Торино. Освен това станаха двукратни световни и трикратни европейски шампиони. Двойката Костомаров и Навка беше големият съперник на българския дует Албена Денкова и Максим Стависки. 

Навка в момента е съпруга на Дмитрий Песков - говорител на Владимир Путин, а Костомаров също е известен поддръжник на кремълския режим.