Резил: Дедо Байдън забрави, че е бил вицепрезидент (ВИДЕО)

Личности
16:35 - 04 Април 2022
4644
Резил: Дедо Байдън забрави, че е бил вицепрезидент (ВИДЕО)

Американският президент Джо Байдън продължава да ръси щуротии по време на публичните си изяви.

През уикенда 79-годишният държавен глава присъстваше на събитие, на което похвали съпругата си Джил Байдън, като заяви: „Изключително съм горд от работата на Джил като първа дама. Тя започна инициативите си още с Мишел Обама, когато тя беше вицепрезидент“.

Изказването донесе много подигравки на Байдън, като много хора не можаха да разберат дали президентът визира в ролята на бивш вицепрезидент Мишел Обама или съпругата си Джил.

Джо Байдън е добре известен с лапсусите си от години, но от началото на руската инвазия, те зачестиха. Още през февруари, по време на пресконференция, американският президент нарече журналист на Fox News “глупак“, а след това в изказване пред Конгреса заяви: „Путин може да обсади Киев (столицата на Украйна), но никога няма да спечели сърцата на иранския народ“.

В интервю пък държавният глава пък изрази недоумение как е възможно „Путин да нахлуе в Русия“, визирайки войната в Украйна. Докато беше на посещение в Полша Байдън отново не пропусна да се изяви, като нарече град Мариул Метропол и добави, че Путин не може да остане на власт.