Родените през 90-те имат по-лошо психично здраве от другите поколения

Любопитно
16:29 - 06 Декември 2023
2440
Родените през 90-те имат по-лошо психично здраве от другите поколения

Хората, родени през 90-те, имат по-лошо психично здраве от всяко предишно поколение, показа ново изследване, пише The Daily Mail.

Изследователи от университета в Сидни в Австралия са използвали проучвания, за да проследят психичното здраве на почти 30 000 възрастни в продължение на едно десетилетие.

Те установиха, че най-младото поколение се справя най-зле, но също така, че техните емоционални проблеми показват малко или никакво подобрение в хода на проучването, за разлика от по-старите поколения.

"На първо място са виновни социалните мрежи, които според участниците ги карат да се чувстват като недостатъчно добри", заключава проучването.

От 2010 г. до 2020 г. изследователите са проследили хора, родени през всяко десетилетие, като се започне от 40-те години на миналия век и се стигне до 90-те години на миналия век. След това те сравняват психичното здраве на всяка група.

"Отдавна съществува подозрение, че поколението на 90-те са психически по-зле от предходните. Това е първият път, когато това се доказва", каза водещият автор на изследването д-р Ричард Морис.