Родители събраха пари , запретнаха ръкави и ремонтираха двора на училище

Примерът трябва да остане за политиците ни - защо детските учебни заведения се рушат и са опасни за децата ни

Новини
11:40 - 28 Септември 2024
1792
Родители събраха пари, запретнаха ръкави и ремонтираха двора на училище

Родителите от Обществения съвет на Основно училище (ОУ) „Св. Иван Рилски“ обновиха съоръженията в двора на учебното заведение, съобщи за БТА председателят Анжелина Миткова.

„Идеята е на Лилия Енкова, която е част от съвета. Имахме желанието това да се случи по-рано, но времето не ни позволи“, допълни Миткова.

Ремонтът е със средства на родителите, трудът- също. Подменени са дървените конструкции на близо 20 пейки, които са пребоядисани, а събралите се деца почистиха дворното пространство.

Преди началото на учебната година приключи и изграждането на нова многофункционална спортна площадка в двора на училището.

В една сграда се помещават ОУ „Св. Иван Рилски“ и Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски“. Основното училище е едно най-старите в Перник, създадено през 1903 г., то бележи 121 години история. Възпитаници на учебното заведение са шампиони в различни учебни и спортни дисциплини.

Примерът трябва да остане за политиците ни - защо детските учебни заведения се рушат и са опасни за децата ни, а родителите, които чинно си плащат данъците, дават от парите и времето си, за да свършат нечия друга работа?