Родни секси пожарникари направиха календар

Стил
14:27 - 19 Ноември 2021
5419
Родни секси пожарникари направиха календар

По примера на австралийските си колеги и родните пожарникари се разхвърляха за календар. Голи секси огнеборци се снимаха, за да насърчат донорството.

Този път в предизвикателния календар за 2022 г. участват и дами. 12 млади и красиви жени и мъже в професионална униформа са подготвили календара с идеята да се привлекат максимално голямо внимание за каузата на донорството.

Въпреки че често им се налага да гасят огъня, родните пожарникари този път са решили да запалят сърцата на мнозина с атрактивна фотосесия, която да включат в календара на пожарната за следващата година, предаде Нова тв.

„Всяка година слушаме как австралийските пожарникари изработват календар, участват в някаква инициатива, кауза, даряват средства и така решихме да си направим един календар, разбира се с подкрепата на Управителния съвет на Синдикалната федерация”, каза Ивайло Янчев.

„Донорството е много сериозен проблем за България. Знам, че в Европа тое доста развито. Работейки такава рискова професия знаем, че това е необходимо. Знаем, че се погубват човешки животи и е трагично, когато човек загине, но в същия момент може да се помогне на някой друг, който се нуждае от орган. В тази връзка средствата, които бъдат събрани, ще бъдат за информационната кампания”, коментира Янчев.

В календара са включени и жени огнеборци. Една от тях е Мария Савова, която вече трета година е курсант в структурите на пожарната.

„Когато чух за календара и инициативата, заедно с колежките ми от факултет „Пожарна безопасност и защита на населението” с удоволствие приехме тази идея, защото каузата е наистина прекрасна и смятам, че повече хора трябва да се замислят колко всъщност важно е донорството”, казва тя.