Ромският лихвар Пандурито: Амнистия за всички длъжници

Михаил Щерионов поиска свобода, трябвало да се грижи за 150 работници, съдът не се върза и го остави в ареста

Крими
16:04 - 21 Март 2019
1655
Ромският лихвар Пандурито: Амнистия за всички длъжници

Ромският барон Михаил Щерионов, известен като Пандурито, обяви амнистия за всичките си длъжници. С този „коз“ арестантът поиска да излезе на свобода при гледането на мярката му за неотклонение в Бургаския окръжен съд. Лихварят обясни, че можел да плати 20 хил.лева гаранция.

Циганинът призна, че дал заеми на доста хора и използва съдебната зала, за да обяви финансова амнистия за всичките си длъжници, съобщи „Флагман”. Иначе пред магистратите Пандурито заяви, че давал заеми, но без лихва и без натиск.

Адвокатът му Росен Кожухаров бе категоричен, че показанията, които са дадени срещу неговия клиент, не били подкрепени от доказателства, а само с твърдения на длъжници.

Щерионов поиска да излезе на свобода, защото имал над 150 работници, които разчитали, а освен това трябвало да се грижи и за семейството си.

По-късно днес обаче Бургаският окръжен съд не се върза на тезата на лихваря и остави Пандурито в ареста. Магистратите се аргументираха, че ромският барон може да окаже натиск върху свидетелите и трябва да остане зад решетките.