Роумингът поевтиня двойно

Общество
11:05 - 26 Април 2022
1593
Роумингът поевтиня двойно

От днес, 26 април, влизат в сила нови цени на роуминг услугите - разговори и мобилни данни за частните клиенти на А1, които ползват стандартна тарифа за роуминг, съобщава мобилният оператор.

Новите цени важат за страните от Западните Балкани и Турция, както и за останалите страни извън Европейския съюз, а намалението достигна 96 на сто, пише в съобщението.

Частните клиенти на мобилна услуга от A1 вече могат да общуват на много по-ниски цени спрямо предишните в страните от Западните Балкани - Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, Сърбия и Черна Гора, и Турция. От днес цената на минута е с 91 на сто по-ниска от предходната цена за изходяща минута или 59 ст., а цената на мегабайт мобилен интернет спада с 96 на сто, в сравнение с преди, и вече е 99 ст.

Цените за роуминг услуги в останалите страни извън ЕС също се намаляват за частните клиенти на А1. Цената на минута става 2,99 лева или 57 на сто по-ниска спрямо предишната за изходяща минута, а мегабайт мобилен интернет вече струва с 59 на сто по-малко - 9,99 лева.

От 26 април А1 променя и цените за роуминг във Великобритания, което се налага поради излизането на страната от Европейския съюз. Телекомът няма да приложи цените за роуминг услуги, валидни за страните извън ЕС. Вместо това, за Великобритания, компанията ще предложи цени от 9 стотинки за минута и 1 стотинка за мегабайт мобилен интернет.