Румънци свили 20 000 от бизнесмена Янков (ПОДРОБНОСТИ)

Новини
12:05 - 02 Юни 2023
1826
Румънци свили 20 000 от бизнесмена Янков (ПОДРОБНОСТИ)

Изумителен професионализъм демонстрирали бандитите, докато Янков отварял шофьорската врата ,единият от крадците влязъл през задната врата в колата му. Задържани са в Ботевград, всеки момент ще бъдат доведени в полицията в Благоевград.

За броени часове обирът от автомобила на известния благоевградски бизнесмен Димитър Янков -Кенеди беше разкрит. Крадците, които майсторски  буквално за броени минути проникнаха в автомобил БМВ на Кенеди и задигнаха от там 20 хиляди лева, се оказаха 2-ма румънци, които са част от известна банда обирджии,  упражняващи  "занаята " на територията на България и Гърция.

Единият от тях е на 53 години ,другият 38-годишен.  Според източници на Struma.com, единият от крадците успял да влезе в колата за секунди,  през задната врата, докато Янков излизал през вратата на шофьора.

Изумителен професионализъм на бандитите, които проверката установила, че имат еднакъв почерк на обирите си. Дебнели на "пусия", привлечени от скъпи автомобили.    Румънците са задържани извън Благоевград, на АМ" Хемус в посока Ботевград. У тях са открити устройства , с които са блокирали заключването на колите, т.е водачът мисли ,че е заключил, а всъщност не е.   За разкриването им са помогнали охранителните камери на общината, както и камери в района, в който е извършена кражбата. Бизнесменът е съдействал за бързото разкриване на обира.

Проверка установила, че арестуваните чужденци са имали проявления и в Гърция, откъдето са влезли в България.   

Припомняме ,че кражбата стана за времето от 15 00 часа вчера до 15. 15, когато бизнесменът е слязъл от колата си и е влязъл да вземе нещо от дома си,  посред бял ден на оживената улица "Иван Гарванов" в квартал Грамада. Крадците ще бъдат докарани в Благоевград от полицейското управление в Ботевград, където се намират в момента . Парите са у тях, но обърнати в евро.