Румънският премиер Николае Чука разговаря с американския вицепрезидент Камала Харис

Новини
20:08 - 01 Март 2022
1933
Румънският премиер Николае Чука разговаря с американския вицепрезидент Камала Харис

Румънският премиер Николае Чука е разговарял по телефона с американския вицепрезидент Камала Харис, като двамата са потвърдили решението на двете правителства да продължат подкрепата към украинското правителство и народ срещу руската агресия, предаде Аджерпрес.

Според съобщение на правителството в рамките на разговора е била анализирана ситуацията със сигурността в региона в следствие на руската агресия срещу Украйна.

"Вицепрезидентът на САЩ е изразил благодарности към Румъния за подкрепата, оказвана на украинските бежанци", се посочва в съобщението.

Същевременно е била изтъкната важността на солидарността, показвана от съюзниците в източния фланг на НАТО, която подсилва гаранциите за сигурността.

На свой ред премиерът Чука е предал благодарностите на Румъния за увеличаването на броя на американските военни в страната и е подчертал солидността на стратегическото партньорство между Румъния и САЩ, които отбелязват тази година 25 години от подписването му.

"Също така в рамките на разговора беше потвърдено решението и на двете правителства да продължат подкрепата, оказвана на украинското правителство и народ срещу руската военна агресия", се посочва още в съобщението.