Русия: Украински дрон удари военно летище в Липецка област

Новини
10:06 - 09 Август 2024
945
Русия: Украински дрон удари военно летище в Липецка област

Пожар е избухнал на военно летище със секретна номерация "Три"".

Това се казва в съобщението на регионалния отдел на Министерството на извънредните ситуации, цитирано от руската редакция на Би Би Си.

Летището се намира в близост до населени места, където по-рано беше обявена евакуация.

"За да се осигури безопасността на жителите, беше взето решение за евакуация на населените места: Копцеви колиби, Федоровка, Яковлевка, Тинковка", съобщи губернаторът Игор Артамонов.

Тази нощ властите съобщиха за масирана атака с дронове, повреда на съоръжение от енергийната инфраструктура, довела до нарушено електроснабдяване, както и за "детонация на взривни предмети".

"За отстраняване на последствията от детонацията на взривни предмети на територията на Липецка област се въвежда режим на извънредно положение", заяви Артамонов.

Губернаторът на Липецка област Игор Артамонов съобщи, че девет души са били ранени в резултат на нападението с дрон на украинските въоръжени сили. По-рано се съобщаваше за шестима пострадали.

Артамонов добави още, че всички развлекателни събития в региона са отменени.

В Липецка област при нападение с дрон е било повредено съоръжение от енергийната инфраструктура, в резултат на което са регистрирани смущения в електроснабдяването, съобщи губернаторът на областта Игор Артамонов.

"Имаше детонация на взривни предмети далеч от цивилни сгради. На мястото на инцидента работят всички служби за извънредни ситуации.

В резултат на падането на безпилотния летателен апарат е повредено съоръжение от енергийната инфраструктура. Има смущения в електрозахранването. Специалистите са започнали възстановителни работи.

Заплахата от нападение с безпилотни летателни апарати остава", писа той в Telegram.

По-рано Артамонов съобщи за масирана атака на безпилотни летателни апарати и за работата на противовъздушната отбрана в региона.

Белгородска област за поредна нощ е била цел на атака с украински дронове.