Русия унищожи "Баба Яга"

Свят
14:09 - 09 Август 2024
3655
Русия унищожи "Баба Яга"

Екипажът на безпилотен летателен апарат от група войски "Юг" унищожи тежък ударен дрон от типа "Баба Яга", който се опитваше да атакува руски позиции. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„По време на бойно дежурство екипажи на безпилотни летателни апарати от десантно-щурмовия отряд на 1-ва отделна гвардейска мотострелкова славянска бригада от група войски „Юг“ свалиха друг тежък безпилотен самолет на украински националисти от типа „Баба Яга”. Той е унищожен в Донецко направление при специална военна операция“, съобщиха от Министерството на отбраната.

Оператор на бригаден разузнавателен щурмови отряд удари атакуващ хеликоптер по време на въздушен двубой, заобикаляйки вражеския дрон отгоре и блокирайки витлата.

Руските военни унищожиха танк и бронирана машина на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в граничния район на Курска област, използвайки боеприпаси Lancet.

„На кадрите от обективния контрол се вижда унищожаване на танк и бронирана машина на украинските въоръжени сили на идентифицирани огневи позиции от военнослужещи – оператори на боеприпаси „Ланцет“, съобщиха още от Министерството на отбраната.