Руснаците в паника! Украинците са само на 30 км от Курската АЕЦ

Актуални новини
16:38 - 09 Август 2024
1446
Руснаците в паника! Украинците са само на 30 км от Курската АЕЦ

Украинските сили дотолкова вдигнаха напрежението в Русия, че някои руски канали в Telegram - т.нар. Z-блогъри - вече се тревожат сериозно за АЕЦ "Курск". Още на 7 август, имаше големи притеснения, но сегат е са още повече, защото се говори за сражения на 30 км южно от Курската атомна електроцентрала.

Операцията в Курска област на Русия явно върви по план за украинците, след като диктаторът Владимир Путин проведе разговор с местния губернатор Алексей Смирнов, за да обсъдят настоящата ситуация в региона. Издирваният от съда в Хага Путин изрази разбирането си за цялостното положение, но поиска от Смирнов оценка и подробности за организацията и координацията на работата на различните органи. 

Руски източници потвърждават присъствието на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Малая Лохна, което е в унисон с предишните слухове. Почти е сигурно, че това настъпление е дошло през железопътните линии северно от Лохна и през Николский-Викторовка.

Съобщава се за присъствие на ВСУ в Мартиновка и в полетата западно от нея. Очаква се обаче потвърждение. Селището е още по-навътре на руска територия в сравнение с общия напредък на украинците. Източници от Руската федерация дори твърдят, че Украйна вече се придвижва на север към Болшое Солдатско.

Освен това има слухове, че предните части на ВСУ вече са на 30 км от Курската АЕЦ. Тези твърдения на руските Z-блогъри обаче не могат да бъдат потвърдени чрез достоверни източници.

По-рано се съобщаваше, че са възникнали сблъсъци на 15 км северно от Малая Лохна. Сутринта пък руските канали съобщиха, че украински танкове са стреляли по Ивница. Няма потвърждение за контрол от страна на украинските сили върху тези райони.