РЗИ потрива ръце за глоби на новите депутати

Арман Бабикян, Николай Хаджигенов, Иван Гранитски и проф. Иво Христов се кълнат без маски в НС

Политика
09:49 - 15 Април 2021
4725
РЗИ потрива ръце за глоби на новите депутати

Столичната регионална здравна инспекция вече потрива ръце за солени глоби, които да наложи на част от новите депутати, положили клетва без маски. 

Впечатление, че не спазват противоепидемичните мерки направиха неочаквано не народните избраници от Има такъв народ на Слави Трифонов, а бесепари и Отровното трио. 

Иван Гранитски и проф. Иво Христов от левицата, както и Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов от Изправи се! Мутри вън! изобщо не носят маски, дори на брадичките им, за разлика от другите законодатели. Санкция може да претърпят и герберът Любен Дилов-син, и Татяна Дончева от ИСМВ заради смъкване на предпазното средство. 


Шефката на Движение21 не тачи мерките

Глобата за неносене или неправилно носене на маска е 300 лева. Иначе протвиоепидемичните мерки в историческата сграда на Народното събрание са символични - мери се само температурата на входа, но и служители, и депутати бяха забелязани да потъркват усти, нос и очи с ръка в разрез с препоръките. 


Интелектуалецът от ГЕРБ също погази изискванията на РЗИ 

Дезинфектантите са кът, а заради скоростното местене на администрацията от бившия Партиен дом, където се премести миналият състав на институцията, настъпи хаос в някои дирекции. Това е и причината депутатите днес да гласуват поименно, а не чрез системата с пръстови отпечатъци, която е инсталирана на пл. "Независимост". 

Снимки: Агнес Методиева