Съдът не откри, че Ерик Абидал и братовчед му са... семейство

Бившият френски национал може да има проблеми заради донорството, чрез което продължава да живее

Новини
16:33 - 04 Април 2022
2085
Съдът не откри, че Ерик Абидал и братовчед му са... семейство

Националният институт по токсикология в Испания, който принадлежи към Министерството на правосъдието не е открил доказателства, че бившият футболист на Барселона Ерик Абидал и предполагаемият братовчед, който му дари част от черния си дроб през 2012г., Жерар Арман са наистина семейство. Разкритието заплита случая, разследван от съда в Барселона.

Според информацията, „констатацията подкрепя доказателствата за вина между замесените“, тъй като „в резюмето има четири телефонни разговора между бившия президент на Барселона Сандро Росей и бившия директор в клуба Хуанхо Кастийо, в които и двамата признават, без да знаят, че са били записвани от Гражданската гвардия и Националната полиция, че са купили нелегален черен дроб за Абидал и са измислили, че донорът е негов братовчед“.

„Ел Конфиденсиал“ припомня, че „след разпространението на аудио записите от подслушването, разследваните вече признаха, че в действителност Абидал и донорът не са първи братовчеди, а имат само обща баба.“

Въпросът е, че токсикологията „сега установи след анализ на биологичните проби и от двамата, че дори не може да се докаже семейната им връзка, а тя е ключова за разрешаването на трансплантацията, защото предполага, че има емоционална мотивация да се даде алтруистично на друг човек част от орган.“

Освен трафика на органи, Наказателният кодекс изрично наказва с между пет и осем години затвор, трафик на хора с цел „извличане на телесните им организа“. За това не е от съществено значение, че е извършено плащане, достатъчно е да има „измама“ или бенефициерът да злоупотребява със „ситуация на превъзходство“.