Съдът оневини застъпника, нарекъл полицаи "палячовци"

Екшънът се разигра тази сутрин в горнооряховското село Драганово

Топ
17:10 - 27 Октомври 2019
7359
Съдът оневини застъпника, нарекъл полицаи "палячовци"

След близо 3 часа заседание при закрити врата Районният съд в Горна Оряховица отмени акта за дребно хулиганство на застъпника, нарекъл шефа на полицията в града, главния дознател на районното и техни колеги "палячовци". Решението на магистратите не подлежи на обжалване и 26-годишният Велизар Василев от Габрово няма да понесе дори минимална глоба за поведението си.

Случката се разигра сутринта в изборния ден в горнооряховското село Драганово. Местните забелязали до изборна секция джип с ямболска регистрация и трима мускулести мъже в него, след което подали сигнал до полицията. Колата била блокирана от патрулки и спряна за проверка. Пътуващите в нея се оказали застъпници на една от политическите сили. Шофьорът Велизар Василев обаче се държал арогантно и грубо с полицаите. Те го закопчали с белезници и му съставили акт по Указа за борба с дребното хулиганство. 

Застъпникът е от Габрово и пред съдебната зала разказа, че били повикани, за да съблюдават да няма купуване и продаване на гласове.

"В момента, в който ни спряха за проверка може би 6 или 7 лица наобиколиха нашия автомобил, но от тях униформени бяха само трима. По късно-разбрах, че и цивилните са полицаи. Стана голяма какафония без видима причина. Момчетата, които аз возех, ме попитаха какво става, защото те бяха заспали на седалките, в колата ме попитаха какви са тези хора, които се струпаха около автомобила. Аз им отговорих, че това са някакви палячовци, които са се събрали да гледат сеир. При което бях веднага изваден от колата и закопчан с белезници", разказа арестуваният.