Съдът отложи решението по случая с преследван от Кремъл за мобилизация руснак

Общество
14:12 - 17 Октомври 2022
987
Съдът отложи решението по случая с преследван от Кремъл за мобилизация руснак

Съдът отложи решението по случая с преследван от Кремъл за мобилизация руснак.

Днес, на 17 октомври, трябваше да има обжалване на решението на "Агенцията за бежанците" да откаже убежище на руснака Александър Стоцки, дошъл на 25 февруари т.г. Александър Стоцки подава молба за международна закрила една седмица след като пристига в България. През юли обаче той получава отказ.

Според Държавната агенция за бежанците той няма основателни причини да смята, че е заплашен от преследване в Русия. От Actualno.com днес се свързахме с Александър Стоцки за това какво е взетото решение от съда днес, стана ясно, че такова не е взето, защото заседанието се отлагане за 14 ноември т.г. Решението на Агенцията за бежанците да откаже убежище на Стоцки е взето преди обявената военна мобилизация.

От началото на войната в Украйна 92-ма руснаци са потърсили международна закрила. Като петима вече имат хуманитарен статут, а 7 са получили отказ. От Actualno.com припомняме, че на 3 октомври майката на Александър намира в пощенската си кутия повиквателна от армията.

Стоцки е мобилизиран и в писмото се казва, че е длъжен да се яви във военното окръжие до 24 часа. Десет дни по-рано руският президент Владимир Путин е обявил частична мобилизация.Стоцки казва, че не отговаря на тези условия, но въпреки това е получил повиквателна.