Съдът попари феновете на Левски

Отказвам да участвам в този фарс, заяви адв. Йордан Топалов

Общество
17:41 - 30 Септември 2020
2217
Съдът попари феновете на Левски

Съдът потвърди част от наказанията, наложени на феновете на Левски, които бяха задържани по време на мача с Ботев на стадиона в Коматево. Това съобщи пред журналисти адвокат Йордан Топалов, който защитава над 30 души. Защитникът излезе бесен от Съдебната палата, след като обяви, че отказва да участва в останалите заседания.

"Казаха, че докладът на БФС не е доказателство по делото и няма да приемат доказателства. Казаха ми, че тези доклади противоречали на полицаите и щяло да излезе, че полицаите лъжат. Отказвам да участвам в този фарс и този цирк и смятам, че Пловдивският съд е предубеден", коментира Топалов пред Трафикнюз. И се закани да сезира ВСС.

"Заседанието не продължи и една минута, решението бе написано предварително", каза той. В момента текат останалите 12 заседания, насрочени за днес, но в отсъствието на една от страните. 

Седем акта са потвърдени към този момент. В съдебната зала са били поискани разпити на свидетели, както и предоставяне на видео и снимков материал, но исканията не са били приети от страна на съдебните състави. Причината е, че при въззивните административни дела подобни искания са невъзможни. Поради тази причина не са приети и докладите.

Делата продължават и към този момент.

Припомняме, че до административните санкции се стигна, след като 42 души бяха задържани по време на мача. В неделя 40 от тях бяха наказани с глоби и общественополезен труд. Актовете са за това, че са бутнали метални заграждения по време на мача Левски - Ботев. Преди заседанието днес Топалов заяви, че Българският футболен съюз е изготвил доклад, според който щети по стадиона всъщност не са били нанесени. 

"Преди всеки мач се прави оглед на стадиона. На това място изобщо няма ограда, както се твърди. Няма пострадали хора. Задържаните са само от една групировка - няма нито един фен от София-Запад. Имаме официален документ, че Ботев Пловдив не претендира за никакви щети", обясни защитникът.

Той приложи и документи със становище от ФК "Ботев Пловдив", както и снимки, направени преди мача. От докладите става ясно, че още тогава е имало 25 счупени седалки, като щетите са били описани по време на огледите преди футболната среща.