Съдът връща на работа уволнения шеф на Инспектората в Пловдив

Политика
19:37 - 01 Май 2023
2313
Съдът връща на работа уволнения шеф на Инспектората в Пловдив

Уволненият през юни м. г. шеф на Общинския инспекторат в Пловдив Борислав Димов може да се върне на работа, след като и Районният, и Окръжният съд в Пловдив отмениха като незаконосъобразна заповедта, с която беше освободен от работа. 

В началото на юни 2022 г. Димов беше задържан за кратко по подозрение в длъжностни престъпления, но обвинение така и не му беше повдигнато. Към онзи момент той беше в дълги болнични и след това беше уволнен.  

Борислав Димов е обжалвал заповедта за това и тя е отменена, защото посочените в нея основания са, че той не се е справял с работата си, но аргументи за това липсват. А входа на делото е разпитан бивш вече служител на общината, който разказал, че откакто Димов поел Инспектората, организацията там значително се подобрила. "Ежедневно били провеждани оперативки с началниците на отдели, на които бил докладван начинът на изпълнение на възложените им задачи. Били предприети мерки за отстраняване на корупционни практики и въведен ротационен принцип при извършване на проверка от инспекторите по райони", е записано в съдебното решение за разказаното от този свидетел. Общината ще трябва да плати на Димов и обезщетение от 13 000 лв.