Съдия-изпълнител погва Корнелия Нинова

Соцлидерката още не е платила акт за непочистените плакати от изборите през 2017 г.

Новини
15:59 - 13 Юни 2019
2009
Съдия-изпълнител погва Корнелия Нинова

Съдия-изпълнител ще се намеси за прибирането на дължимата към община Хасково от Корнелия Нинова глоба за непочистени плакати, информира haskovo.net. Лидерката на БСП беше санкционирана от администрацията с 1000 лева още през май 2017 година, защото партията не премахнала в законовия срок разлепените в града и общината плакати за изборите за Народно събрание.

Нинова е получила екземпляр от акта, стана ясно от писмо на столичната община „Красно село“, изпратено до община Хасково. Две години по-късно все още няма постъпило плащане по наказателното постановление, затова се е наложило прибягването към услугите на частен съдия-изпълнител, обясниха от администрацията на Хасково.

На последните избори за Европейски парламент БСП нямаше кой знае каква плакатна кампания, няма и в момента непочистени агитационни материали. Не така стоят нещата обаче с ГЕРБ и ДПС. И двете партии все още не са изпълнили разпорежданият по изборния кодекс за премахването на агит материалите 7 дни след приключване на вота. И ако от ГЕРБ са внесли депозит от 1000 лв. за плакатите още преди изборите, каквато възможност има по Общинската наредба, и сега тази сума ще бъде задържана, то случаят с ДПС е като този с БСП.

Към Движението е изпратена покана за връчване на административно нарушение. След връчване на акта, ще бъде наложена и глобата, която ще е между 1 000 и 5 000 лв.