Съдят дрогиран шофьор

Новини
16:25 - 12 Май 2020
2038
Съдят дрогиран шофьор

Софийска районна прокуратура е внесла обвинителен акт в съда срещу 26-годишния Димо Д. Той ще отговаря пред закона за това, че е шофирал след употреба на наркотици. Според прокуратурата бил под въздействието на тетрахидроканабинол, който е забранен.

Младежът е заловен на 20 февруари 2020 г. зад волана на автомобил "Шкода октавия", който се движел по бул. „Ботевградско шосе“.

Полицаи от столичното Пето районно го спрели за проверка в 3,06 часа. Димо Д. изглеждал във видимо неадекватно състояние и униформените извикали служители на отдел „Пътна Полиция“ към СДВР.

Те го изпробвали с „Дръг тест 5000“ за наркотици. После му съставили акт за административно нарушение. Издали му и талон за медицинско изследване и го придружили до болницата, където е взела кръв за анализ.

Анализът потвърдил употребата на наркотично вещество, което съдържа тетрахидроканабинол /ТНС/. Съгласно Списък І „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманитарната и ветеринарната медицина“ откритото вещество е високо рисково, казаха от Софийската районна прокуратура. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в съда.