Съдят полицай за убийство на събор

Ангел погубил добър приятел по непредпазливост

Новини
18:38 - 02 Февруари 2023
3644
Съдят полицай за убийство на събор

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу 41-годишния полицай Ангел Георгиев за причиняване на смърт по непредпазливост на свой приятел по време на събор в пловдивското село Милево.

Случаят е от 3 септември миналата година, когато служителят от МВР и други местни жители яли, пили и се веселили на селския стадион. Късно вечерта на тръгване полицаят Ангел поканил неколцина свои набори да си допият в дома му. По пътя мъжете се скарали и когато стигнали в двора пред къщата, трима започнали да бият Огнян. Нападнатият бил по професия касапин и носел нож. Извадил го и заплашил да ги изколи. До този момент Ангел не участвал в схватката, но се разярил от заканите на касапина и се втурнал да го обезреди. Приложил му професионална хватка, научена в полицейската школа и успял да изтръгне ножа от ръцете му. После започнал да удря и рита Огнян, който паднал на земята и останал да лежи там.

Гостите влезли в дома на Ангел да пият, дошъл още един негов приятел и му казал, че пребитият продължава да лежи в двора. Новодошлият и домакинът излезли, натоварили изпадналия в безсъзнание Огнян в микробус и го закарали край стадиона, където го оставили. На сутринта, когато минувач го открил и позвънил на тел.112, мъжът вече бил мъртъв.

Предстои Пловдивският окръжен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.