Съдят шофьорка, отнела 3 живота

Новини
15:16 - 28 Април 2020
1069
Съдят шофьорка, отнела 3 живота

Окръжна прокуратура - Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу шофьорка на автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата и причинил катастрофа, при която са загинали трима души.

Трагедията се разиграла 25 ноември 2016 г. Тогава около 10.30 часа Т. П. управлявала лекия си автомобил БМВ по пътя между Луковит и с. Тодоричене.

Съвсем необмислено тя нарушила правилата за движение, като не контролирала непрекъснато колата и навлязла в насрещната лента на платно с двупосочно движение без да извършва маневра изпреварване или заобикаляне. Това довело до тежка катастрофа и по непредпазливост Т. П. причинила смъртта на повече от един човек. В мелето живота си загубили Й. Д. на 59 г., М. Р. на 60 г., и С. И. на 19 г.

Сутринта във фаталния ден обвиняемата потеглила с колата си от Червен бряг за Ловеч, за да прибере детето си. Преминавайки през Луковит, продължила в посока към с. Тодоричене, през което преминавал пътят за Ловеч. Времето било облачно, имало мъгла, но все пак имало видимост и пътното платно било мокро.

Около 10.30 часа водачката навлязла в десен завой. По същото време в посока Луковит се движел лек автомобил "Ауди", управляван от М. Р., в който пътували Й. Д. и внучката й С. Й. При преодоляване на завоя, обвиняемата навлязла в насрещната лента за движение и последвал жесток челен удар между двете коли. В резултат на сблъсъка настъпила смъртта на водача и пътниците в аудито.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.