Сафин: Григор Димитров е от скучните тенисисти

Те играят като роботи и затова не могат да стигнат Федерер, смята руснакът

Тенис
18:31 - 18 Март 2019
3010
Сафин: Григор Димитров е от скучните тенисисти

Ракета №1 на Бълагрия Григор Димитров е един от скучните тенисисти в момента. Това твърди бившата руска звезда на корта Марат Сафин, печелил навремето откритите първенства на САЩ и Австралия.

Според него доста от играчите, които се борят да наследят успехите на големците Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, подхождат еднакво в мачовете си. Това е и причината Маестро Федерер на 36 години да продължава да реди трофей след трофей, смята руснакът.

„Ако погледнете Томаш Бердих, Григор Димитров или Милош Раонич, ще видите, че всички те играят тенис по един и същи начин. Смущаващо е, тъй като те са еднакви. Скучни са и това хич не е добре за цялостното развитие на спорта.

Истината е, че те въобще не играят, а в повечето време действат като роботи. Основната им идея е винаги да се удря топката възможно най-силно, а след това каквото стане”, анализира безцеремонно 39-годишният Сафин за списанието „Сократес”.

Руснакът похвали единствено Федерер, тъй като използва по-разнообразни удари на корта.

Само Федерер използва слайс, практикува сервис-воле и е непредвидим. Играе и с главата си. Много тенисисти вероятно си мислят, че играят добре колкото Федерер, но в в крайна сметка никой не му е равностоен. Той е най-добрият в историята до момента”, каза още Сафин.

Снимка: Lap.bg