Само 1000 фена от Италия на "Уембли", кметът на Рим отваря "Олимпико"

Спорт
17:16 - 08 Юли 2021
1667
Само 1000 фена от Италия на "Уембли", кметът на Рим отваря "Олимпико"

Футболната асоциация на Италия съобщи, че националният отбор ще може да разчита на 1000 свои привърженици на финала на UEFA EURO 2020, като те получават разрешение да пътуват до Великобритания със специално разрешение на правителството в Рим.

Феновете могат да пристигнат с чартъри от Рим или Милано и ще имат право да прекарат в Лондон само 12 часа. Освен това те ще да си направят тестове за коронавирус при излитането си от Лондон, както и да преминат петдневна карантина при завръщането си в Италия.

По време на полуфинала между Италия и Испания във вторник на "Уембли" присъстваха единствено фенове, които живеят във Великобритания.

Общо за италиански фенове ще бъдат отпуснати 6 500 билета, без значение дали съперникът им на финала ще бъде домакинът Англия, или Дания.

Финалът на UEFA EURO 2020 е в неделя, 11 юли.

Кметът на италианската столица Рим - Вирджиния Раджи, настоява стадио "Олимпико" да отвори врати за привърженици за финалния мач от Европейското първенство по футбол.

Тя отправи предложението в Туитър. Раджи написа, че "Олимпико" трябва да бъде отворен за фенове "с ограничен капацитет заради Ковид-19 мерките".

Преди това стадионът в Рим прие три мача от груповата фаза на Европейското първенство и четвъртфинала между Англия и Украйна.